Webáruház

Elképesztő gyümölcspárlat a calvados

calvadoscalvados

Minden minőségi szeszesitalnak megvannak a kialakulásának a története és az évek során kiformálódott sajátosságai. Az előállítási folyamatok nagyon eltérőek tudnak lenni és ezeknek köszönhetően alakulnak ki a különbözőségek. Ez a Franciaországból származó, almaborból készülő calvados is ilyen ital.

Szigorú szabályoknak kell megfelelnie az italnak, hogy a calvados nevet viselhesse. Természetesen fontos, hogy almaborból készüljön, megfelelő eljárásokon menjen keresztül és meghatározott helyről származzon. Ennek ellenére, ízvilágban mégis lehetnek árnyalatnyi különbségek, attól függően, hogy édes vagy keserűbb almából készül az ital. Rengeteg alma kerül feldolgozásra egy üveg elkészítésekor, hiszen először pürésítik a gyümölcsöt majd ezt tovább tömörítik, hogy a maradék levet is eltávolítsák belőle.

Ezek után kezdődik el az erjedés, ám a calvados sajátossága még csak ekkor lép közbe, ez pedig a lepárlás. Ezzel a kivételes eljárással még csak az alappárlatot hozzák létre, a végső színét és kellemes ízvilágát a fahordókban történő többéves érlelés végén éri el.