Warning: Creating default object from empty value in /chroot/home/propisci/csapnivalo.hu/html/wp-content/plugins/newsmax-core/lib/redux-framework/inc/class.redux_filesystem.php on line 28
Édesburgonya sütése többféle módon - Csapnivaló
Szolgáltatások

Édesburgonya sütése többféle módon

édesburgonya sütéseédesburgonya sütése

Az édesburgonya egyre csak növekvő népszerűségét a sütőtökre hasonlító édeskék ízének köszönheti. Ha finoman van elkészítve, királyi lakoma tálalható fel belőle. Nem bonyolult feladat az édesburgonya sütése, az elkészítésének leggyakoribb változatai az egészben sült, a hasábokra vágott, valamint a felkockázott verzió. Persze, bármelyiket választjuk is, mindegyiknek megvan a maga elkészítési fortélya.

Egyszerű, de nagyszerű és gyors ebéd vagy vacsora állítható elő ebből az alapanyagból. Ha egész zöldségeket választunk, akkor az édesburgonya sütése csak akkor lesz tökéletes, ha egyforma méretűeket használunk. A kockákra vágott édesburgonya több fűszert tud felvenni, és több benne a ropogósabb rész is. Az édesburgonya sütése talán a hasáb változatoknál a legbonyolultabb.

Az édesburgonya sütőben tökéletes megoldás

Ha az említettek közül bármilyen formában akarjuk elkészíteni az édesburgonyát, a legjobb eredményt akkor érjük el, ha sütőt használunk hozzá. Ahhoz, hogy az édesburgonya sütőben finom ropogósra piruljon, az egészben hagyott példányokat körülbelül 60 percig szükséges sütni. A kockára vágott burgonyákat tisztítás után egy mélyebb tálba helyezzük és tetszés szerint fűszerezzük.

Ezután szétoszlatjuk a tepsin, és mehet is a sütőbe! Az édesburgonya sütőben hasáb formában is nagyon ízletes. Annak érdekében, hogy igazán ropogós legyen, érdemes egy kevés keményítőt használni. Sok külföldi receptben figyelhető meg, hogy a panírozott ételeknél a lisztbe keményítő is kerül. Ez a ropogós sült krumpli egyik titka. Ha az édesburgonya sütőben kerül elkészítésre, ugyanígy ajánlott eljárnunk.