Webáruház

doTERRA tömjén olaj: miért használd te is?

doTERRA tömjén olajdoTERRA tömjén olaj

Amikor azt kérdezik tőlem, hogy létezik-e olyan olaj, ami mindenre jó, azt szoktam válaszolni, hogy ilyen olaj nem létezik, de olyan, ami majdnem mindenre jó, igen. Ez pedig nem más, mint a kivételesen különleges doTERRA tömjén olaj. Hallottál már a tömjénről? Ha még nem, akkor most jól figyelj!

A doTERRA mindig is odafigyelt arra, hogy illóolajai a legtisztább forrásokból származzanak és a lehető legjobb hatásfokkal rendelkezzenek. A tömjén már önmagában is rendkívül előnyös, több szempontból is az emberi szervezetnek, külsőleg, belsőleg és párologtatással használva is.

A doTERRA tisztasága és a tömjén jótékony hatása, ha egyesül, az még nagyobb lehetőségeket nyit meg előttünk. Ismerd meg a doTERRA tömjén olaj varázsát! Mit kell tudni róla? A tömjén egy leginkább földes illatúnak mondható olaj, amely több szempontból is támogatja az emberi szervezetet az egészség fenntartásában.

Egyrészt helyreteszi a lelket, ugyanis nyugtató, kiegyensúlyozó hatása van, tehát párologtatással könnyedén megteremthető a harmonikus hangulat, lelki béke és nyugalom. Antibakteriális hatása is van, ezért a megfázásos időszakokban kifejezetten előnyös a párologtatással való alkalmazása, mert segíthet a különböző kórokozóktól mentesíteni a szoba levegőjét, ami ugyebár rendkívül hasznos a betegségek megelőzéséért folytatott harcban.

Ha aroma diffúzorral használod, akkor egyszerre párásít is, ami szintén ugyanezt a célt szolgálja. A párás levegőben ugyanis sokkal nehezebben tapadnak meg az orrnyálkahártyán a kórokozók. A belélegzett tömjén olaj segíthet a magas vérnyomás esetén csökkenteni a vérnyomás értékeket és még akár a pulzusszámot is.

Ez talán az egyetlen olaj a világon, ami szintén belélegzés útján kiegészítheti a daganatos, illetve gyulladásos megbetegedések esetén előírt terápiát. Itt szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy ez önmagában nem váltja ki az orvos által előírt terápiás eljárásokat, de azt kiválóan tudja támogatni.

Ezt egyébként több kutatási eredmény is alátámasztja, bár egyelőre csak állatokon. Az olaj az emésztőrendszer működését is fokozhatja és a görcsoldásban is jótékony társ lehet. Éppúgy, mint ahogy például a memória javításában, hiszen mondjuk egy intenzívebb tanulásos időszakban, vagy egy koncentrációt igénylő munka folyamán is pár csepp olaj párologtatásával jobb teljesítmény érhető el.

Külsőleges alkalmazása reumatikus fájdalmak, gyulladások esetén lehet ideális. Ha pedig mindez nem lenne elég, akkor használd ki a fertőtlenítő hatását a takarításban is. Cseppentsd bele a kedvenc takarítószeredbe, legyen az akár egy növényi alapú természetes felmosószer vagy egy általános tisztítószer, máris egy tökéletes, fertőtlenítő takarítószert nyertél, amivel bármilyen felület fertőtleníthető és akár még a padló is felmosható.

Ha szeretnél vásárolni, keresd az Olajkertben!