Webáruház

Cserepes virágok, a szeretet, a gondoskodás és a szépség forrásai

cserepes virágokcserepes virágok

A virágzó szobanövények nemcsak bármilyen belső tér csodálatos díszei, hanem hatékony módjai a tér harmonizálásának, a helyiségek zónákra osztásának és hangulatosabbá tételének. A róluk való gondoskodás pedig a meditáció egyik formája, segít tisztázni a gondolatokat, kezelni a belső konfliktusokat és egyszerűen kreatívnak lenni.

A cserepes virágok feltételesen két csoportra oszthatóak: hosszú és ritka vagy rövid ideig tartó virágzású fajok. Az első és a második is egyaránt népszerű a szobanövények rajongói körében. A legkedveltebb cserepes virágok, amelyek sokáig megörvendeztetnek minket a szépségükkel, a ciklamen, az ibolya, a pelargónia és az azálea.

De a hibiszkusz, a kála, a vitorlavirág, a bromélia és a lándzsarózsa ezt sokkal ritkábban teszi meg, ha pedig a körülmények nem túl megfelelőek a számukra, akkor az is előfordulhat, hogy évekig nem virágoznak. Cserepes virágok vásárlásakor először is arra kell figyelni, hogy azok mennyire igénylik a fényt. Így a lehető legkényelmesebb környezetet tudjuk biztosítani számukra.