Webáruház

Csapágyzsír nyílt rendszereknél

csapágyzsírcsapágyzsír

Nemcsak az olajokra lehet számítani, amikor az energiaveszteség csökkentése vagy épp a kopás megelőzése a cél. A csapágyzsír szintén nagyon hasznosnak bizonyul ilyenkor. Már a legelső mechanikus masinák megjelenésekor világossá vált, hogy a súrlódásból fakadó meghibásodások sok gondot jelenthetnek.

Amikor a fém alkatrészek összeérnek, akkor jelentős energiát veszítenek, valamint fokozott hőképződés történik, ami kitágulást okoz és ezzel a rendszer besülését idézheti elő. Az olajok és a csapágyzsír alkalmazása ezért is annyira fontos. A különféle kenőolajok a zárt rendszerekben tökéletes megoldást nyújtanak erre a problémára.

De mi a helyzet nyílt terekben? Ekkor csakis a csapágyzsír jöhet szóba. Egy olyan anyagról van szó, ami a sajátos kémiai szerkezete révén nem folyik és ott marad, ahová kenik. A legnagyobb terhelésnek kitett csapágyak, csukló alkatrészek, menetek és bordástengelyek meghálálják, ha ilyen zsírral vannak kezelve. A hungarolube.hu oldalán megvehető a MOL, LM Oils, Orlen, TOTAL, Silor, Stihl csapágyzsír is. Egészen biztos, hogy ezek nem okoznak csalódást.