Warning: Creating default object from empty value in /chroot/home/propisci/csapnivalo.hu/html/wp-content/plugins/newsmax-core/lib/redux-framework/inc/class.redux_filesystem.php on line 28
Bőséges a fűmag kínálat - Csapnivaló
Vásárlás

Bőséges a fűmag kínálat

fűmagFűmag

Az elmúlt évtizedekben egy teljesen új trend vette kezdetét a kertkialakításban. Ez nem más, mint a gyepesítés. Ahhoz, hogy ez a folyamat megtörténhessen, első körben szükség van egy jól előkészített földterületre, valamint a környezethez jól alkalmazkodó fűmag elvetésére.

A vásárlás során egy fontos feltétel, hogy elsősorban ne olyan típusban gondolkodjunk, amit leginkább szeretnénk, hanem egyértelműen a meglévő feltétekhez igazítsuk a szaporítóanyag beszerzését. Ennek megfelelőn válogathatunk szárazság- vagy árnyéktűrő, univerzális, sport, illetve vadvirágos rét fűmag keverékekből. A kiszórást és a talajba történő bedolgozást követően, rendszeres öntözésre lesz szükség a kelésig, majd pedig az ápolás sem maradhat el.

A pázsit karbantartása többnyire a gyakori nyírásban merül ki, de alkalmanként jól jön némi tápoldat kijuttatása a területre, valamint a talajlazítás is. A felülvetés néhány évente fontos tényező, amihez ugyanolyan fűmag alkalmazása ajánlott, mint a kezdetekben, hogy az állományok ne térjenek el egymástól jelentős mértékben. A csodálatos zöld takaró így sok élményt fog nyújtani.