Szolgáltatások

Belső szigeteléssel legyőzhetőek a magas fűtési költségek

belső szigetelésBelső szigetelés

A falak belülről történő izolálása szükséges alternatíva azoknak, akik nem tudják vagy nem szeretnék kívülről elvégezni ezt a munkálatot. A belső szigetelés segít melegen tartani a falakat és csökkenti a fűtési költségeket. Viszont számolni kell azokkal a következményekkel is, amelyek a falak belső szigetelésével járnak. Ilyenkor ugyanis a helyiség területe, az eredeti méretektől függően, akár több négyzetméterrel is csökkenhet. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a belső szigetelés a helyiségek térfogatának rovására vastagítja a falakat. Másrészről a munkálatok során alkalmazandó szabályok legkisebb figyelmen kívül hagyása könnyen gombásodáshoz, penészesedéshez vagy magas páratartalomhoz vezethet a falakban.

Mindez tönkreteszi a szoba megjelenését. Az ilyen kellemetlenségek megelőzése érdekében, gondoskodni kell a szellőzésről és a szigetelést védeni kell a páralecsapódás ellen. Egy családi ház vagy lakás helyes belső szigetelése csak akkor lehetséges, ha alapos előkészítést végeznek. Ez pedig minőségi anyagokat és szakszerű munkát feltételez. Ha ezek a feltételek teljesülnek, akkor kényelmes szobahőmérséklet fog uralkodni és Ön télen elfelejtheti a kiegészítő fűtőberendezések használatát, valamint a magas fűtési költségeket.

Álmennyezet hőszigetelés a hideg levegő ellen

A legtöbb ház meglehetősen vékony szintközi elemekkel épül, hogy a tulajdonosok pénzt takarítsanak meg. Azonban, még ha az épület jó fűtési rendszerrel van is felszerelve, a meleg levegő gyorsan távozik, ahogy a plafon közelébe emelkedik. Sok régi és új lakás tulajdonosa veszi észre, hogy az épületben nagyon gyorsan csökken a hőmérséklet. A helyzet javítása érdekében, további izolációt kell beépíteni. Van mód az álmennyezet hőszigetelés kivitelezésére és milyen anyagokat kell használni? Vizsgáljuk meg közelebbről! Ha valaki optimális beltéri klímát szeretne fenntartani, nem ritka, hogy sok pénzt költ fűtésre. Szakértők szerint, a hőveszteség nagy része (kb. 30 %) a vékony mennyezeti üregekből adódik.

Ezért jogos a kérdés, hogy az álmennyezet hőszigetelés javíthat-e a helyzeten? A válasz a választott anyagtól függ. Ma már hatalmas mennyiségű anyag áll rendelkezésre, ami az álmennyezettel kombinálva javítja a helyiség hőszigetelését. Közéjük tartozik az ásványgyapot is. Ezt az anyagot főként táblák vagy tekercsek formájában használják. Az ásványgyapotot gyakran dúsítják további összetevőkkel, például bazaltkővel, ami növeli az álmennyezet hőszigetelés hatékonyságát. A közelmúlttól kezdve, az épületek szigetelése főként polisztirol habbal történik, ami az álmennyezet esetében is alkalmazható.