Warning: Creating default object from empty value in /chroot/home/propisci/csapnivalo.hu/html/wp-content/plugins/newsmax-core/lib/redux-framework/inc/class.redux_filesystem.php on line 28
Belső szigeteléssel legyőzhetőek a magas fűtési költségek - Csapnivaló
Szolgáltatások

Belső szigeteléssel legyőzhetőek a magas fűtési költségek

belső szigetelésBelső szigetelés

A falak belülről történő izolálása szükséges alternatíva azoknak, akik nem tudják vagy nem szeretnék kívülről elvégezni ezt a munkálatot. A belső szigetelés segít melegen tartani a falakat és csökkenti a fűtési költségeket. Viszont számolni kell azokkal a következményekkel is, amelyek a falak belső szigetelésével járnak. Ilyenkor ugyanis a helyiség területe, az eredeti méretektől függően, akár több négyzetméterrel is csökkenhet. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a belső szigetelés a helyiségek térfogatának rovására vastagítja a falakat.

Másrészről, a munkálatok során alkalmazandó szabályok legkisebb figyelmen kívül hagyása is könnyen gombásodáshoz, penészesedéshez vagy magas páratartalomhoz vezethet a falakban. Mindez tönkreteszi a szoba megjelenését. Az ilyen kellemetlenségek megelőzése érdekében, gondoskodni kell a szellőzésről és a szigetelést védeni kell a pára lecsapódása ellen. Egy családi ház vagy lakás helyes belső szigetelése csak akkor lehetséges, ha alapos előkészítést végeznek. Ez pedig minőségi anyagokat és szakszerű munkát feltételez. Ha ezek a feltételek teljesülnek, akkor kényelmes szobahőmérséklet fog uralkodni és Ön télen elfelejtheti a kiegészítő fűtőberendezések használatát, valamint a magas fűtési költségeket.

Külső szigetelő anyagok széles választéka

Aki teheti, az kívülről szigeteli a házát. Tény, hogy nagyobb munkának számít, de általában jobb hatásfok érhető el ezzel a megoldással, mint a belső szigeteléssel. Külső szigetelő anyagok terén pedig van miből válogatni. Széles kínálat áll a rendelkezésünkre és nem is kell feltétlenül a legdrágábbat választanunk, ha egy tisztességes hőszigetelést szeretnénk kialakítani. Ha vizesek a falak, azt először mindenképp orvosolni kell. Ilyen helyzetben a külső szigetelő anyagok felrakása baklövés lenne. A falak által felszívott nedvesség nem lesz képes elpárologni, még a nyári melegben sem, ami jelentősen rontani kezdi a falak struktúráját. A vakolás is idővel repedezni kezdhet, leválhat.

Tehát, mindenképp fontos meggyőződnünk a falak állapotáról. Ha vizesedés áll fenn, akkor először vízszigetelés kialakítása szükséges. További lényeges kérdés szokott lenni, hogy milyen legyen a külső szigetelő anyagok vastagsága? Általában elmondható, hogy minimum 20, de legalább 30 cm vastag táblákban érdemes gondolkodni. A megfelelő hőszigeteléssel, akár 60%-os megtakarítás is elérhető a fűtésszámlát illetően. Persze ennek az előnye nyáron is érezhető, mert kevésbé melegednek át a falak, ezért a légkondit sem kell olyan intenzíven használni. Érdemes szakértőt hívni, hogy végezzen helyszíni felmérést. Az sem mindegy, hogy milyen súly fog nehezedni a falakra a szigetelés befejezését követően. A táblás külső szigetelő anyagok között gyakori választás a polisztirol vagy a kőzetgyapot. Az üveggyapotot általában födémszigeteléshez használják és tekercselt formában kapható. A fújható anyagok közé tartozik a celulóz és a purhab.

Álmennyezet hőszigetelés a hideg levegő ellen

A legtöbb ház meglehetősen vékony szintközi elemekkel épül, hogy a tulajdonosok pénzt takarítsanak meg. Azonban, még ha az épület jó fűtési rendszerrel van is felszerelve, a meleg levegő gyorsan távozik, ahogy a plafon közelébe emelkedik. Sok régi és új lakás tulajdonosa veszi észre, hogy az épületben nagyon gyorsan csökken a hőmérséklet. A helyzet javítása érdekében, további izolációt kell beépíteni. Van mód az álmennyezet hőszigetelés kivitelezésére és milyen anyagokat kell használni? Vizsgáljuk meg közelebbről! Ha valaki optimális beltéri klímát szeretne fenntartani, nem ritka, hogy sok pénzt költ fűtésre.

Szakértők szerint, a hőveszteség nagy része (kb. 30 %) a vékony mennyezeti üregekből adódik. Ezért jogos a kérdés, hogy az álmennyezet hőszigetelés javíthat-e a helyzeten? A válasz a választott anyagtól függ. Ma már hatalmas mennyiségű anyag áll rendelkezésre, ami az álmennyezettel kombinálva javítja a helyiség hőszigetelését. Közéjük tartozik az ásványgyapot is. Ezt az anyagot főként táblák vagy tekercsek formájában használják. Az ásványgyapotot gyakran dúsítják további összetevőkkel, például bazaltkővel, ami növeli az álmennyezet hőszigetelés hatékonyságát. A közelmúlttól kezdve, az épületek szigetelése főként polisztirol habbal történik, ami az álmennyezet esetében is alkalmazható.

Ezek tudatában megoldható a legolcsóbb házépítés

Minél több lehetőséget ismerünk, amikből egyébként jócskán akad, annál nagyobb eséllyel valósíthatjuk meg álmaink otthonát, gazdaságos módon. A legolcsóbb házépítés fogalmát nem úgy kell érteni, hogy kevésbé minőségi épület lesz. Egy olcsóbban kivitelezett ház is lehet esztétikus, időtálló, sőt! Elég csak a könnyűszerkezetes amerikai családi házakra gondolni. Többemeletes, impozáns, lenyűgöző épületek, mégis itthon egy ilyen ház felépítése jelentősen kevesebbe kerül, mint a téglaház felhúzása. A váz szerkezetének tekintetében is több lehetőség áll a rendelkezésünkre, mint néhány évtizeddel ezelőtt.

Az építőipar hatalmas fejlődésen ment át az elmúlt időszakban. Többek között, ennek következtében alakult ki olyan sok alternatív megoldás is, amiknek köszönhetően már nem csupán úgy lehet házat építeni, hogy a téglákat szépen egymásra rakva felhúzzuk a falakat, majd az egészet tető alá helyezzük. Mi van akkor, ha a falak már eleve kész állapotban érkeznek a helyszínre? Mi a helyzet abban az esetben, ha a legolcsóbb házépítés példájaként a konténerházakat hozzuk fel? Elég rákeresni ezekre az építményekre az interneten és azonnal nyilvánvalóvá válik, hogy milyen impozáns és modern otthonok alakíthatóak ki konténerekből.