Webáruház

Az új megoldás az érintésmentes lázmérő

érintésmentes lázmérőérintésmentes lázmérő

Az új megszokás mondhatni teljesen megváltoztatja az eddigi életünket. Olyan tárgyak kerülnek a figyelem központjába, mint az érintésmentes lázmérő, a különböző maszkok, arcpajzsok és kézfertőtlenítők. Azok, akik rendszeres utaznak, tudják, hogy már nem olyan könnyű az egyik országból a másikba eljutni és hozzá kell szoknunk a legújabb szabályokhoz.

Lehet, hogy eddig csak a filmekben láttunk ehhez hasonló intézkedéseket, viszont el kell fogadnunk a létezésüket. Mára az érintés és az ölelések sok országban tiltott szóként szerepelnek, sok helyen meg kell tartani azt a bizonyos 2 méter távolságot.

Mivel a legújabb vírus egyik leje a láz, így kitalálták, hogy egyre több helyen alkalmazzanak lázmérést. Ha belegondolunk, hogy a szüleink miként ellenőrizték a hőmérsékletünket, akkor be kell látnunk, hogy nehezen lett volna kivitelezhető testi kapcsolat nélkül.

Azonban az érintésmentes lázmérő infravörös fénnyel működik és úgy ad pontos adatot, hogy nem kell közvetlenül a testünkhöz nyomni, így a használat után nem kell kidobni vagy lefertőtleníteni. Gondoljunk csak bele, hogy egy reptéren milyen lassan haladna a sor, ha mindenki után fertőtleníteni kellene a készüléket.

Az érintésmentes lázmérő azonban megtartja a kellő távolságot ahhoz, hogy biztonságosnak nevezhessük a használatát. Másik előnye, hogy szinte azonnal, pár másodperc alatt kiírja a testhőmérsékletet, így nem kell várni az eredményekre. Az érintésmentes lázmérő egyre népszerűbb a nagyobb cégek körében is. Érdemes időben leadni a rendelést.