Warning: Creating default object from empty value in /chroot/home/propisci/csapnivalo.hu/html/wp-content/plugins/newsmax-core/lib/redux-framework/inc/class.redux_filesystem.php on line 28
Az öntöző cső a locsolórendszerek kihagyhatatlan eleme - Csapnivaló
Webáruház

Az öntöző cső a locsolórendszerek kihagyhatatlan eleme

öntöző csőöntöző cső

A locsolórendszerek több elemből állnak össze. Az egyik legfontosabb a kiszivattyúzott víz szállítására szolgáló öntöző cső, amiből többféle található az esomester.hu webáruházban. A KPE termékcsaládban az érdeklődők rendelkezésére állnak az ivóvízcső mellett, a mezőgazdasági felhasználásra tervezett változatok is, amelyek akár 32 mm is lehetnek, ezek már a méterenkénti 10 bar nyomást is jól viselik. A lágy PE öntöző csőkínálat 16 mm-től 20 mm vastagságig terjed P3 méterre.

Az automata hálózatok egyik igen kedvelt és funkcionális része a csepegtetős kialakítású öntöző cső, ami alkalmas a folyadék és a tápanyag eljuttatására, közvetlenül a növényzet gyökeréhez. Ennek következtében, ez a típus járul hozzá leginkább a víztakarékossághoz. Az alkalmazása nem vezet felesleges párolgáshoz, ezért a növények meghálálják a rendszerbe iktatást, ugyanis nem következik be náluk a túlzott pára jelenlétéből eredő megbetegedés. Egyes modellek visszafolyás-gátlóval is el vannak látva. A webhelyen beszerezhetőek az installáláshoz nélkülözhetetlen kellékek is.

Az öntözőrendszerek négyféle kialakításúak lehetnek

A korszerű berendezések és kellékek alkalmazásával, a kerti munkák locsolással járó elvégzése jelentős módon megkönnyíthető. Az öntözőrendszerek között a műszaki felszereltség tekintetében 4 különböztethető meg egymástól. A manuális rendszer kézi irányítású, egy vagy több csap megnyitásával működtethető. Az automata hálózatok esetében erre már nincs szükség, ezek előre beprogramozhatóak, de wifi vagy bluetooth rendszerekkel távolról is irányíthatóak.

Az ilyen öntözőrendszerek felhasználóbarátok és precízek. A hibrid típusok lehetnek manuálisak és automaták is, lényegük, hogy különböző gyártó termékeinek az egyidejű kombinálásával vannak összeállítva. Ár-érték arány tekintetében az ilyen kialakítások költséghatékonyak tudnak lenni. Az okos öntözőrendszerek legfontosabb eleme az okos vezérlő automatika, ami állandó jelentéseket küld az aktuális állapotokról és a várható anomáliákról. A legfrissebb környezeti információkat a műholdas adatközlőkről szedi és ehhez igazítja az öntözést.