Warning: Creating default object from empty value in /chroot/home/propisci/csapnivalo.hu/html/wp-content/plugins/newsmax-core/lib/redux-framework/inc/class.redux_filesystem.php on line 28
Az MSM hatása az emberi szervezetre - Csapnivaló
Egészség

Az MSM hatása az emberi szervezetre

MSM hatásaMSM hatása

Rendszeres használat esetén a szerves kén növeli a szervezet ellenálló képességét a megfázással, fertőzésekkel vagy influenzával szemben. Ezen kívül, az MSM hatása még, hogy képes eltávolítani a nehézfémeket, például az arzént, az ólmot és a higanyt a szervezetből. Ez egy nagyon fontos jellemző, mivel a nehézfémek károsíthatják a DNS-t. Az MSM hatása a bőr, a haj és a köröm állapotára is pozitív jellegű. A szerves kén nélkülözhetetlen a különböző enzimek, a keratin, a kollagén és az antitestek előállításához.

A pattanások és hegek kezelésére szolgáló készítményekhez is használják. A bőrt feszesebbé és rugalmasabbá teszi. Fokozza a vitaminok hatását, ami azt jelenti, hogy együtt bevéve jobban működnek, mintha külön-külön szednénk. Ez különösen igaz a C-, A-, E- és D-vitaminra, valamint a szelénre és a magnéziumra. Az MSM hatása, hogy javítja a szervezet nagyobb mennyiségű vitamin és ásványi anyag ellátását. Az MSM-t érdemes más anyagokkal, mint például C-vitaminnal, kollagénnel vagy magnéziummal kombinálni.

A koleszterin csökkentő ételek is lehetnek változatosak

A hiperkoleszterinémia napjaink egyik leggyakoribb egészségügyi problémája. Ha túl sok van belőle, szív- és érrendszeri betegségek kialakulásához vezet. A koleszterin csökkentő ételek az étkezési szokások megváltoztatásához szükségesek. Ha ezek nem bizonyulnak elegendőnek, akkor gyógyszeres kezelésre van szükség. A gyógyszeres kezelés azonban nem mentesít a koleszterin csökkentő ételek fogyasztása alól. A koleszterinszint csökkentése érdekében, nemcsak az azt növelő termékek kerülésére van szükség, hanem olyan tápanyagok bevitelére is, amelyek jótékony hatással vannak a lipidprofilra.

Ezek közé tartoznak az egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírsavak, a vízben oldódó rostok. A szív- és érrendszeri egészségre jótékony hatású zsírsavak a következőkben találhatóak: növényi olajok, zsíros tengeri halak és diófélék. A hüvelyesek, a teljes kiőrlésű gabonafélék, a zöldségek és a gyümölcsök, különösen az alma és citrusfélék a rostok forrásai. Fogyasszuk minél gyakrabban ezeket a koleszterin csökkentő ételeket!