Szolgáltatások

Az időkép Nagyvárad számos adattal szolgál

időkép NagyváradIdőkép Nagyvárad

Ez idei nyár elég forró lesz, szóval, aki a napokban tervezi a kirándulást vagy a nyaralást, az kánikulára számítson. Az időkép Nagyvárad részletesen körülírja, illetve bemutatja azt, hogy milyen idő várható. A mai napra vonatkozóan perzselő napsütésre kell készülni. A diagramról leolvashatja a napi legalacsonyabb és legmagasabb hőmérsékletet, továbbá a csapadékmennyiséget.

A grafikonon belül az eltérések színezettek. A legvastagabb vonal mutatja a legvalószínűbb időjárást. A program nagy pontossággal bemutatja a szél erősségét, a légnedvesség és légnyomás mértékét, a felhőképződéseket, a látótávolságot, a víz halmazállapotát és még jó néhány fontos adatot. Az időkép Nagyvárad kimutatásai szerint, embert próbáló hőségben lesz részük a túrázóknak, szinte egész héten.

A legforróbb tájakon akár 37-38 fok is lehet. Manapság nagyon sok meteorológiai weboldalról tájékozódhat, hogy mikor fog esni az eső vagy lesz-e a közeljövőben vihar. Tudni kell, hogy a légkör egy hatalmas kiterjedésű, valamint légtömegű gáz halmazállapotú fizikai rendszer. Az időkép Nagyvárad folyamatosan frissül, az éghajlati változásoktól függően.

A légköri folyamatok az előbb említett rendszerben történő állapotváltozások sorozatai. A gázok állapotjelzői a sűrűség, a hőmérséklet és a nyomás. Ezeken kívül, a levegőnél figyelembe veszik a vízgőztartalmat, vagyis a nedvességet is. A nyaralás tervezésekor mindenképpen érdemes vetni rá egy-két pillantást, így talán könnyebb lesz kiválasztani a tökéletes dátumot. Az időkép Nagyvárad bármikor elérhető és teljesen ingyenesen használható.