Webáruház

Az elektromos fogkefék megkérdőjelezhetetlen előnyei

elektromos fogkefékelektromos fogkefék

A szájhigiénia legalább annyira fontos szegmense az egészségünknek, mint a helyes emésztés. A hagyományos egységek mellett, ma már egyre inkább elterjedté vált az elektromos fogkefék használata, amelyek előnyeit számos tudományos kutatási eredmény is alátámasztotta.Ezek a készülékek elsősorban hatékonyságban verik kenterbe a régebbi társaikat.

Míg a kézi fogkefével percenként kb. 300 mozdulatot teszünk, ugyanennyi idő alatt az elektromos fogkefék akár 3000-8000 mozdulatra is képesek. Ez a tulajdonság jóval alaposabb és precízebb fogmosást eredményez, miközben a kezünket sem fárasztjuk le. Sőt, vannak már úgynevezett ultrahangos változatok is, amelyeknek a percenkénti 40000 rezgés sem akadály.

Ezek a típusú elektromos fogkefék gond nélkül megbirkóznak a fogkővel és az olyan ínybetegségekkel is, mint a gyulladás, vérzés, fogíny visszahúzódás vagy a paradontózis. Meglehet, ezek a modern fogkefék már drágábbak a hagyományos típusoknál, de garantáltan megérik a pénzüket és már néhány használat után érezni fogjuk a különbséget.