Szolgáltatások

Az arcápolási rutin helyes lépései

arcápolási rutinArcápolási rutin

A bőrünk kiemelt figyelmet érdemel, főleg, ha szeretnénk sokáig megőrizni a fiatalságot vagy legalább a jeleit. Azok, akik az arcápolási rutin mellett döntenek, sokkal tovább bírják komolyabb beavatkozások nélkül. Mégis sok ember nem tudja, hogy pontosan milyen lépésekre van szüksége és csak nagyjából végzi el a bőr tisztítását.

Érdekes, hogy minden kultúra kicsit más lépéseket használ, azonban vannak olyan pontok, amelyek minden országban megismétlődnek. Az egyik ilyen az alapos tisztítás. Ennek hiányában nem lehet sem krémezni, sem sminkelni, hiszen legelőször mindig el kell távolítani az elhalt bőrsejteket és a szennyeződést. Ilyenkor használhatunk valamilyen természetes összetevőket tartalmazó arclemosót vagy hámlasztót.

Fontos, hogy a tisztítás után mindig a hidratálás következzen. Életkortól függően, néha elég egy arckrém, máskor szükségünk lesz szérumra és maszkokra is. Az arcápolási rutin utolsó lépése a fényvédő krém. Ezt nemcsak télen, hanem nyáron is alkalmazni kell, az emberek legnagyobb része mégis elfelejti.