Habár szinte minden ünnepi alkalmakkor előkerülnek a röviditalok, sokan nem tudják az alkoholok eredettörténetét. A német Jagermeister előállítása tulajdonképpen roppant izgalmas. Az első elkészítés Wolfenbüttel városához köthető, ahol Curt Mast, az ecetgyárnak a tulajdonosa 1878-ban feltalálta az italt.
A kísérletezgetés során 56 különféle gyógynövényt használt fel, míg megalkotta a tökéletes nedűt. Ezt az igazán különleges receptet pedig még ma is követik az előállításkor.
A hosszú és sikeres évek során, a Jagermeister úgy vált híressé, mint a vadászok itala. Feltételezhetően ez a hatalmas szarvast megformáló logóból ered, aminek agancsai között egy kereszt található. Tulajdonképpen ez az ábrázolásmód Szent Hubertust jeleníti meg, aki a vadászok védőszentje.
Manapság már a Jagermeister több különböző fajtával is találkozhatunk. Ilyen például a Manifest, a Cold Brew és a Scharf. Ezek már mind plusz hozzávalókat tudhatnak a magukénak, ami a jellegzetes ízt tovább növeli. Ez a nedű ajándék gyanánt is megállja a helyét.