Szolgáltatások

avítható még a lemerült akkumulátor?

lemerült akkumulátorLemerült akkumulátor

Bizonyára a legtöbb autótulajdonos találkozott már az évek során azzal a problémával, amikor valamilyen okból kifolyólag nem akar elindulni az jármű. Ilyekor feltehetően a lemerült akkumulátor kérdése az, ami elsőre felvetődik. Valójában több szempontból is jó, ha orvosolható az esetleges meghibásodás.

Egyrészt, mivel az új akkuk ára egyre magasabb, másrészt nem mindig kell rögtön lemondani a berendezésről. Számos tényező akad, aminek következtében könnyedén felmondhatja a szolgálatot ez a fontos eszköz. A lemerült akkumulátor kiváltó oka a személygépkocsin felejtett világítás, a rossz egység vagy a generátor elromlása.

Ezen tényezők kiszűrése a terheléses vizsgálattal történik, majd ezek után könnyedén elhárítható a gond. Fontos lehet a bizonyos időközönkénti töltés, hiszen így elkerülhető a lemerült akkumulátor. A bikázás szintén hasznos tevékenység, amihez akár segítség is kérhető a szakemberektől. Ennek hatására a generátor ismét tölteni kezdi az egységet, ami így alkalmas lesz még néhány kilométer megtételére.