Webáruház

Arany nyakláncok a különleges alkalmakra

arany nyakláncokarany nyakláncok

Aranyból gyártott nyakláncoknál elég nehéz kiválasztani a megfelelőt, mivel számos típusa létezik. Eltekintve attól, hogy kinek milyen ízlése van és milyen alkalomra vásárol ékszert, a felhozatal már attól a ponttól kezdve szerteágazó válik, hogy milyen típusú láncszemekkel készül.

Érdemes kicsit kitérni arra, hogy láncszemek alapján milyen arany nyakláncok vannak a kereskedelemben. A nőknél és férfiaknál egyaránt népszerű például a Figaro, ami lapított, egyforma szemekből készül. Ha a szemek lapítottak, de elnyújtott, vagyis ovális formájúak, akkor már az Anker nyakláncokról beszélünk.

Amennyiben inkább a dekoratív és klasszikus arany nyakláncok kedvelője, akkor a bizánci stílusra érdemes összpontosítania. Dekoratív jellegét az egymásba szőtt szemek adják. Nagyon kedveltek a fűzött arany nyakláncok is, ezeket úgy ismerheti fel, hogy leginkább egy kötélhez hasonlítanak, a hurkolásnak és fonásnak köszönhetően.

Amennyiben a láncszemek párban vertikálisan és horizontálisan kapcsolódnak, ugyanakkor hengeresek vagy oválisak, egy lágyabb, esztétikusabb kompozíciót eredményeznek. Ez már a királyi stílus. A nyolc szemből összeálló, búzára hasonlító arany nyakláncok Spiga néven futnak, a sima és egyenletes felületű szemekből készített darabokat pedig kígyóként kell kérni az ékszerészektől.

Ha ezekkel a típusokkal tisztában van, akkor az ékszerválasztás is egyszerűbb lesz. A minőségi, fémjellel ellátott, 14 karátos arany nyakláncok az ékszerboltunk virtuális polcain is fellelhetőek. Az ngoldekszer.hu weboldalon kedvére böngészhet a szebbnél-szebb modellek közül. Minden ékszer raktáron van, így nem kell várjon az előállításukra.