Warning: Creating default object from empty value in /chroot/home/propisci/csapnivalo.hu/html/wp-content/plugins/newsmax-core/lib/redux-framework/inc/class.redux_filesystem.php on line 28
A whisky előkelő rangja - Csapnivaló
Webáruház

A whisky előkelő rangja

whiskywhisky

A társadalmon belüli rétegződés szinte már idősszámításunk előtt kézzelfoghatóvá vált, sőt, még manapság is meghatározó.

Az elit réteg osztálya a legjobbat választja mindenből úgy, ahogy Churchill egy kitűnő whisky, valamint szivar társaságában múlatta az idejét. Az alkoholoknál szintén egyfajta osztályok szerinti rétegződést látunk, mint ahogyan az embereknél is. Természetesen az italoknál a hovatartozás már évszázadokkal, sőt, évezredekkel ezelőtt eldőlt.

Alapjában véve egy alkoholos italt többnyire az határol be, hogy hol készült, milyen az előállítási módszere, illetve van-e az elkészítéséhez fűződően törvény.

Az igazi whiskyről tudjuk, hogy Kanadában, illetve a skót földeken készül és törvénybe van foglalva, hogy csakis azon ital nevezhető whiskynek, ami az érintett területeken, illetve a megfelelő lepárlási folyamat betartásával készül. Magától értetődően az alapanyagok éghajlatilag, valamint területileg adottak, így többé-kevésbé a szerencsén múlott az is, hogy az északi részeken a whisky nemzeti italnak számít.