Warning: Creating default object from empty value in /chroot/home/propisci/csapnivalo.hu/html/wp-content/plugins/newsmax-core/lib/redux-framework/inc/class.redux_filesystem.php on line 28
A vízteres kandallóbetét is igényel karbantartást - Csapnivaló
Vásárlás

A vízteres kandallóbetét is igényel karbantartást

vízteres kandallóbetétVízteres kandallóbetét

A fűtés Magyarországon elengedhetetlen fontossággal bír. A vízteres kandallóbetét legnagyobb előnye, hogy a hatásfoka meghaladja a 80%-ot. Mielőtt bármit is választanánk, érdemes több kérdést is meggondolnunk. Először a tüzelőanyag típusát.

Egyes tüzelőanyagok, például a földgáz, hatékonyabbak, mint mások, például a fa. Ezután jön a kandalló mérete. A nagyobb kandallók általában hatékonyabbak, mint a kisebbek, mivel nagyobb felületük van, ami képes hőt sugározni. Következő a választott modell kialakítása. A kialakítása hatással lehet a hatékonyságára, ami mellett mindig figyelembe kell venni a minőséget.

Az alkatrészek minősége is nagymértékben befolyásolhatja a hatékonyságot. Például egy jól szigetelt modell hatékonyabb, mint egy rosszul szigetelt. A vízteres kandallóbetét mellett, gondolni kell a karbantartásra. A rendszeres karbantartás, például a kémény tisztítása és az elhasználódott alkatrészek cseréje segíthet abban, hogy a lehető legnagyobb hatékonysággal működjön és persze hosszú ideig.