Warning: Creating default object from empty value in /chroot/home/propisci/csapnivalo.hu/html/wp-content/plugins/newsmax-core/lib/redux-framework/inc/class.redux_filesystem.php on line 28
Hagyományos iskolai tempera - Csapnivaló
Webáruház

Hagyományos iskolai tempera

TemperaTempera

Akiknek a gyermekük most készül iskolába, jól ismerhetik a tempera nevű festéket, ami vízzel oldható változat. A különleges termék keményebb, kissé sűrűbb, amikor kikerül a tubusból. Azonban vízzel oldva egyszerűen használhatóvá válik. A tempera gyorsan szárad, viszont a finom átmeneteket nehezebb vele elérni, mint mondjuk egy olajfesték esetén. Kiváló társnak számít a mindennapi művészi tevékenység során, hiszen a nehezebb használata ellenére is csodás alkotások készíthetőek vele.

A jól ismert iskolai verzió 10 és 6 darabos kivitelben is megvásárolható a muveszellato.com webáruházban. A metál pigmentekkel ellátott tempera ára már kicsit borsosabb, ezért ezt inkább gouache- vagy akvarellfestéshez ajánlják a szakértők. Ez előbbi egy vízfestési technikát jelöl a festészetben, hiszen több réteget visznek fel egymásra. Ezáltal pedig a színek nem fognak keveredni. A gouache (guás) festési technikát előszeretettel alkalmazták a 18. században. A franciák kezdték el használni, bár a 16. században Európában is mutatkoztak szárnypróbálgatások ebben az irányban.