Warning: Creating default object from empty value in /chroot/home/propisci/csapnivalo.hu/html/wp-content/plugins/newsmax-core/lib/redux-framework/inc/class.redux_filesystem.php on line 28
A teherautó mérleggel a mérés a fülkéből történik - Csapnivaló
Webáruház

A teherautó mérleggel a mérés a fülkéből történik

teherautó mérlegteherautó mérleg

A legegyszerűbb az, ha a teherautó tengelymérése a fülkéből történik. Ehhez kell a modern teherautó mérleg, amivel elkerülhető a bírság, illetve elfelejthető a hosszadalmas kerülő a mérlegelés miatt. A sofőrök azt szeretik a legjobban a készülékben, hogy végre nem kell kitérőt tenni csak azért, mert a hídmérleg össztömeg nem megfelelő.

Ennek köszönhetően végre nincs kieső vezetési idő, illetve üzemanyag és munkabér spórolható meg. A teherautó mérleg tehát egy sokoldalúan pozitív eszköz, amire minden sofőrnek nagy szüksége lehet. A legfontosabb előny mindenképp az, hogy a tengelysúly büntetésnek és a túlsúlynak búcsút lehet inteni, hiszen a vezetőfülkében elhelyezett teherautómérleg kijelzőn minden fontos adat látszik.

A teherautó mérleg több adatot is megad: a tengelyek terhelését, az össztömeget és a nettó tömeget. Ez egy igazán praktikus eszköz, amit igazol, hogy a sofőr egyetlen pillantással le tudja ellenőrizni a kapott értékeket. Persze ahhoz, hogy minden a lehető legegyszerűbb legyen az ellenőrzést tekintve, a teherautó mérleg a megengedett tengelyterhelések túllépése esetén hangjelzést is ad.

Ezáltal biztosan nem kerüli el a sofőr figyelmét a rendellenesség. A kellék könnyed használatával mérhetővé válnak a légrugós és a laprugós tengelyek egyaránt. A tartozék analóg és adat kimenettel is bír. Ennek a kettőnek köszönhetően integrálható a flottakövető rendszerbe.

Szintén lényeges a kotrómérleg

Miért is fontos ez? Nos, a kotrómérleg a közvetlen anyagkiadást segíti elő a kotrógépnél. Jó választás a helperXE modell. Végre nem kell a homlokrakodógép az anyagkiadáshoz, mert közvetlenül a kotrógéppel végezhető a rakodás és mérhető a felrakott anyag mennyiség. A kotrómérleg segítségével meg lehet takarítani a homlokrakodó üzemeltetési költségét.

Sőt, az is jó tulajdonság, hogy elkerülhető a visszafordulás a kevés rakomány következtében, esetleg a túlrakás miatt. A kotrómérleg adatkezelési megoldásai réven, nyomon követhető a termelés, a készletek és az anyag kiadások. A kotrómérleg egy korszerű kütyü, amit igazol, hogy a kapott adatok a rendelkezésre álló USB port révén vihetőek át az adatbázisba.