Szolgáltatások

A tapasztalatára alapoz a Hunter öntözőrendszer tervező

Hunter öntözőrendszer tervezőHunter öntözőrendszer tervező

Egy locsolórendszer megtervezésekor és építésekor számtalan mindent szükséges szemügyre venni, még akkor is, amikor egy modern, megbízható márka termékéről van szó. A Hunter öntözőrendszer tervező pontosan tudja, hogy mennyire fontosnak bizonyul az átfolyó vízmennyiség és annak a nyomásának a meghatározása.

Elsőre ez is talán bonyolultnak tűnik, de szerencsére nem az. A Hunter öntözőrendszer tervező tapasztalatát igazolja, hogy tisztában van a legfontosabb tennivalókkal. A rutint bizonyítja, hogy a szakinak a legtöbb esetben elég, ha tudja, egy hitelesített vödröt hány másodperc alatt tölti meg a víz, ha azt teljes átfolyásra nyitja ki.

Ami talán egy kis nehézséget okozhat, és a Hunter öntözőrendszer tervező dolgát megnehezítheti, az a víznyomás. Ha nem lehet egyből meghatározni, hogy mekkora nyomással jön a víz, akkor érdemes róla egy néhány másodperces videót csinálni, ahogyan kiáramlik a víz a vödörbe.

Mi a helyzet akkor, ha szivattyúról van szó? A Hunter öntözőrendszer tervező tudja, hogy a szivattyús megoldás ideális mennyiségben biztosítja vizet. Ha elérhető a szivattyú motor, akkor azon szerepelni fognak ezek az adatok, tehát azt is érdemes megjegyezni.

Milyen locsoló rendszer fajták léteznek?

Manapság már többféle öntözőrendszer van. A rendelkezésre álló locsoló rendszer fajták közötti eltérést az alapvető működés adja. Szinte mindegyik változat képes a jó eredmény biztosítására, de teljesen különböző mértékben igénylik a az ember figyelmét és adnak valós kényelmi szolgáltatást.

Bizonyos helyeken még mindig a megszokottnak mondható, manuális locsoló rendszer van használatban. Ahogy a név is mutatja, ez akkor kezd el működni, amikor kimegy az ember a kertbe és bekapcsolja azt. Hajnalban, amikor a párolgási veszteség a legalacsonyabb, a tulajnak bizony fel kell kelnie és elfordítania a csapokat. A manuális locsoló rendszer nem egy jó választás 4 vagy több zónás megoldás esetében.

Ekkor akár fél óránként is szükséges lehet a beavatkozás. Az efféle megoldás nem mondható komfortosnak, hiszen mindig csak akkor történik a locsolás, ha a tulaj aktívan részt vesz ebben. Nem csoda hát, hogy sokan az automata rendszereket részesítik előnyben, amik emberi beavatkozás nélkül, „okosan” funkcionálnak.