Egészség

A rendszeres Aviva torna előnyei

Aviva tornaAviva torna

A menstruáció és az ahhoz kapcsolódó hormonális ingadozások sok hölgy életében kényelmetlen, kiszámíthatatlan és fájdalmas tapasztalatokkal párosulnak, amit gyakran az érzelmi és a környezeti tényezők is befolyásolnak. A nőknek különösen sokat tudnak segíteni a rendszeres Aviva gyakorlatok. Az edzésprogram ismétlődő elvégzésével képessé válnak kezelni és ellenőrizni a menstruációs tüneteket, így jelentős javulás érhető el, de jobb esetben a tünetek teljes megszüntetése is lehetséges. Lássuk, miben segíthetnek még ezek a tornagyakorlatok!

Az Aviva módszerrel kivitelezhető a premenstruációs tünetek, például a puffadás, a migrén és a hangulatingadozás enyhítése, valamint azok megismétlődésének megelőzése. A torna sikeresen kezeli a menstruációs fájdalmat. Segítségével a fájdalom csökkenthető vagy teljesen megszüntethető a havi ciklus előtt és alatt. Súlyos vagy elhúzódó vérzés esetén, a kellemetlen vagy rendellenes menzeszt is normalizálhatja.

Rendszertelen periódusok során a túl rövid vagy túl hosszú ciklusokat szintén szabályozza. Az Aviva módszer segíthet akkor is, ha nincs ovuláció, vagy ha az a menstruációs ciklusban túl korán, esetleg későn jelentkezik. Az endometrium rendszeres aktivitásának megerősítése és szabályozása szintén az edzésprogram egyik előnye. A hormonális egyensúly kiegyenlítése, a magas FSH vagy prolaktin értékek csökkentése és az LH szint szabályozása, amelyek a fogamzásgátló tabletták hosszantartó használata vagy a terhesség utáni időszakban fordulnak elő, ugyancsak az Aviva torna pozitív hatásai közé tartozik.

A módszer gyakorlása azonban nemcsak a hormonális rendszer működését szabályozza, hanem például megváltoztatja a medencefenék felépítését is, növelve az egészséges véráramlást és jelentősen elősegítve a természetes fogantatás valószínűségét. Az általa szabadra engedett fizikai és mentális kontroll növeli a teherbeesési potenciált, szemben az érzelmi és fizikai stresszel, ami megzavarja a normális hormonális működést. A program a hormonális kórtörténeten, valamint az aktuális egészségi állapoton alapul.