Warning: Creating default object from empty value in /chroot/home/propisci/csapnivalo.hu/html/wp-content/plugins/newsmax-core/lib/redux-framework/inc/class.redux_filesystem.php on line 28
A nyerspezsgő valóban fanyar és finom - Csapnivaló
Szórakozás

A nyerspezsgő valóban fanyar és finom

Nyerspezsgő

A finom ízek minden embernek mást és mást jelentenek. Mivel változó ízlés-világgal rendelkezünk, ugyanaz az étel máshogy hat az ízlelőbimbóinkra és így jobban vagy kevésbé ízlik. Ez igaz az ételekre és italokra egyaránt. A nyerspezsgő a nevéből fakadóan valamilyen érces, savanyú vagy kesernyés ízre utal, de semmiképpen nem édes ízt feltételez.

A pezsgőkészítés több évszázados hagyománya megmutatta, hogy milyen is a kiváló minőség. A mai kor elvárásait figyelembe véve, mára egymást követik a különböző ízű, aromájú pezsgők, így a nyerspezsgő is egyike, vagyis az első az édességi fokozatoknak az italpalettán belül. Minden palackon feltüntetik annak édességi fokát, mint például a Sec, Brut vagy Doux.

Ezek a francia eredetű szavak a kicsit is hozzáértő közönségnek elárulják, hogy milyen íz-világgal találkozhatnak, ha felbontanak egy palackot. A nyerspezsgő egyedisége a legalacsonyabb cukortartalomban rejlik. Ez testesíti meg azt a férfias, nyers erőt, amit a száraz, fanyar ízű pezsgő képvisel ebben a kategóriában.