Warning: Creating default object from empty value in /chroot/home/propisci/csapnivalo.hu/html/wp-content/plugins/newsmax-core/lib/redux-framework/inc/class.redux_filesystem.php on line 28
A görögök nemzeti itala, az Ouzo - Csapnivaló
Webáruház

A görögök nemzeti itala, az Ouzo

OuzoOuzo

Görögországra gondolva szinte mindenkinek a gyönyörű tenger, a kék-fehér házak, az ókori istenek és a velük kapcsolatos mitológia villan be. Aki pedig megtapasztalta az ország adta gyönyöröket, biztosan megismerkedett az Ouzo nevet viselő ánizslikőrrel is. A görögök nemzeti itala ez, ami egyedi és utánozhatatlan ízt és zamatot nyújt.

Sokan azért szeretik, mert egyedülállóan mentolos íze van, ami nem hiányozhat egy görög forró éjszakából. Nyilván a világ bármely pontján fogyasztható az Ouzo, hiszen ugyanazt az élményt garantálja. Sokszor jól esik egy-egy pohárral ebből a nem mindennapi nedűből, ami azonnal elhozza a görög életérzést a leghidegebb tél közepén is.

Az Ouzo tipikusan az a szeszes nedű, amivel vigyázni kell. Az ital frissítő hatása miatt könnyen túlzásokba lehet esni a fogyasztását illetően. Azonban érdemes egy-két pohár után megálljt parancsolni, hiszen az Ouzo mégiscsak közel 40%-os alkoholtartalommal bír. Érdekességként még megjegyezhető, hogy az Ouzo Cipruson is nagyon kedvelt, sőt, saját eredetvédett párlattal büszkélkedhet.