Webáruház

A gin páratlan sokszínűsége

gingin

A sok eredetvédett ital után, végre itt van egy, ami szinte bármivel ízesíthető. A gin tipikus aromáját alapjába véve a borókának köszönheti, de általában koriandert is tartalmaz. Ezen felül rengeteg fajtája ismert. Valójában minden gyártó szereti belevinni a saját egyedi elképzelését az italba.

Létezik egészen sok különféle fűszeres és gyümölcsös változat, amelyek alig hasonlítanak a sokunk által ismert hagyományos ízvilágra. Az alap gin koktélokhoz is kitűnő adalék, ezért előszeretettel alkalmazzák.

Többféle fajtája ismert, amit az elkészítési mód határoz meg. Házilag, hideg áztatással saját egyedi változatunkat is elkészíthetjük. Ennél már bonyolultabb folyamat a desztillálás, amivel a London Dry gin készül, de ezen belül a Sapphire Bombay által meghonosított Carter-Head lepárlót is sok ismert gyártó használja.

A Hendrick’s is részben ennek köszönheti a népszerűségét. Összességében a gin sokszínűségével egyetlen szeszesital sem veheti fel a versenyt, az alapanyagokat és az elkészítési módokat elnézve.