Webáruház

A fűnyíró motorolaj minősége nem mindegy

fűnyíró motorolajfűnyíró motorolaj

Mindenféle gépezetnél rendkívül fontos a megfelelő karbantartás. Ha valamit elhanyagolunk, akkor abból jó nem sülhet ki. Így van ez a kerti szerszámok esetében is.

A fűnyíró motorolaj cseréjének aktualitását többféleképpen felmérhetjük. Kövessük nyomon nagyjából, hogy mennyi munkaórát dolgoztunk vele! Olyan ez, mint az autónál. Amikor a motorban már csak fáradt olaj lötykölődik, akkor a mechanikája már korántsem működik zökkenőmentesen, érezhető is ilyenkor a gép erőtlensége.

Viszont, amikor minőségi fűnyíró motorolajt töltünk a megfelelő tartályba, a rendszer szinte újjászületik. A használt kenőfolyadék leengedésekor ügyelnünk kell arra, hogy az kellőképpen fel legyen melegedve, máskülönben nem tisztulnak át kellőképpen a belső alkatrészek.

A fűnyíró motorolaj megválasztásánál akkor lehetünk legbiztosabbak a dolgunkban, ha a motor márkájával megegyezőt töltünk bele. Persze nem mindig találunk ahhoz a gyártóhoz megfelelő terméket, de ilyenkor az eladók véleményét, ajánlatát is érdemes megfogadni.