Warning: Creating default object from empty value in /chroot/home/propisci/csapnivalo.hu/html/wp-content/plugins/newsmax-core/lib/redux-framework/inc/class.redux_filesystem.php on line 28
A bourbon whisky sajátosságainak ismertetése - Csapnivaló
Webáruház

A bourbon whisky sajátosságainak ismertetése

bourbon whiskybourbon whisky

A két legnépszerűbb whisky fajta már évek óta versenyez egymással, azonban a végeredmény teljes mértékben az ízlés kérdésén múlik.

A bourbon whisky és nagy riválisa a scotch között, főként származás és ízbeli különbségeket sorolhatunk fel. Ugyanis a scotch eredendően skót ital, a markáns ízű bourbon pedig az amerikai területekről származik, ami nevét a Kentucky államban található Bourbon megyéről kapta.

Az ital különleges ismertetőjegye, hogy minimum 51% kukoricatartalommal kell rendelkeznie. 1964 májusában az Amerikai Egyesült Államok Kongresszusa a bourbon whiskyt az USA egyedi termékévé nyilvánította. Ahogy minden magasabb nívót képviselő italt, a bourbon whisky gyártását is szigorú jogi szabályokhoz kötötték.

Ehhez közé sorolható a legfeljebb 80%-os alkoholtartalom, valamint a csakis új, kiégetett tölgyfahordókban történő érlelés, minimum 2 évig. Továbbá roppant fontos, hogy a különféle párlatok keveréke csak akkor kaphatja meg a bourbon whisky nevet, ha minden összetevője azonos államban készült.