Warning: Creating default object from empty value in /chroot/home/propisci/csapnivalo.hu/html/wp-content/plugins/newsmax-core/lib/redux-framework/inc/class.redux_filesystem.php on line 28
A bálatüske a hatékony betakarítás segédeszköze - Csapnivaló
Vásárlás

A bálatüske a hatékony betakarítás segédeszköze

bálatüskeBálatüske

Az állattartás alapfeltétel, hogy gondoskodni kell a jószágok igényeinek kiszolgálásáról. A szálastakarmány megtermelése és begyűjtése mellett, az alom készítéséhez szalmára van szükség. Ezeket mind kaszálás, aratás és végül gyűjtés és bálázás keretében készítik elő. Amint ezek a folyamatok elkészültek, még megmarad a szállítás problémaköre. Itt lép előtérbe a bálatüske alkalmazása.

A neve nagyon sokat mond, hiszen valóban egy legalább 1 m hosszú tüskéről van szó, amit adapteren keresztül csatlakoztatnak a traktorokhoz. A fémszurony belehatol a bála közepébe és rajta keresztül megemelhető. A bálatüske stabil tartásából adódóan, a mozgatás, a rakodás, a teljes szállítás gond nélkül elvégezhető.

Azért van rá leginkább szükség, mert a hagyományos, kisméretű és könnyű kocka bálák helyett, egyre gyakrabban nagyobb tömegű gurigákba gyűjtik a kaszálékot, amit emberi erővel már nehéz mozgatni. A bálatüske beszerzése a ferwant.hu oldalon többféle méretben és alakban megoldható, amivel jelentősen növelhető a teljesítmény a betakarítás során.