Webáruház

A vízlágyítás megkönnyíti a házimunkát

Vízlágyítás
Vízlágyítás

A túlságosan kemény víz igen kellemetlenné teheti a háztartásban való tevékenykedést. A vízkő foltokat hagy a fürdőszoba csempén, a kádon, a mosdón. Eltávolítása nem egyszerű, ezért a vízlágyítás lehet a legjobb megoldás. A vízkő tönkreteheti a mosógépet, a kávéfőzőt, a vízmelegítőt, a mosógépet, a vasalót, szóval minden olyan berendezést, ami vízzel működik.

A vízlágyítás tehát ezért is nagyon fontos. Különböző gépek javítása, gyakoribb cseréje hatalmas kiadást jelent. Biztosan senki sem szeret feleslegesen kidobni pénzt az ablakon. Ha ezt a szempontot nézi, az erre a célra kifejlesztett berendezés ára viszonylag hamar megtérül. Az ilyen központi gépeket a lakásba bejövő vízcsőre kell csatlakoztatni, így az egész lakásban tökéletes lesz a víz.

A vízlágyítás alkalmával a felső szűrőn át folyik be a gyantatartó oszlopba, azután a gyantarétegen áramlik át, miközben létrejön az ioncsere. Ha ez a folyamat megtörtént, a lágy víz már az alsó szűrőn befolyva, a központi csövön át folyik ki ebből a nagyszerű berendezésből. Meg kell említeni, hogy Magyarországon az ivóvíz közel 80%-a kemény. Ha a vízlágyítás mellett dönt, Önnek sokkal kevesebb házimunkával kell számolnia.

A mosásnál, mosogatásnál akár 40% tisztítószert is megtakaríthat. A vízlágyítás eredményeképpen a ruhák tisztábbak, puhábbak lesznek, illetve tovább megőrzik színűket. A konyhájában a tányérokról és evőeszközökről a vízcseppek nyom nélkül száradnak fel. Nagyon fontos azzal is tisztában lenni, hogy a lágy vízzel az ételek is finomabbak, a kávé, valamint a tea is kellemesebb ízű lesz. Tehát, a vízlágyítás nemcsak a házimunkát könnyíti meg és a háztartási gépeket óvja, hanem reggeleket is kellemesebbé varázsolja.

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?