Webáruház

A téli gumiabroncs bírja a strapát

Kopásálló téli gumi
Kopásálló téli gumi

Nagyon sok mindennek kell megfelelnie ahhoz, hogy felszerelhető legyen egy járműre. A téli gumiabroncs kivitelezésén, túlzás nélkül emberéletek múlhatnak, ezért készíti minden gyártó nagy gondossággal a saját termékeit. Számtalan teszten esnek át, míg végül eladásra kerül egy-egy modell. Az ADAC tesztnek köszönhetően, számos gyártó téli gumiabroncs minden tulajdonsága kiderül.

Így kaphatunk pontos képet arról, hogy mire fogjuk kiadni a pénzünket. Ha csak a márkanév után mennénk, akkor meglehet, hogy sokszor érne minket csalódás, hiszen nem egy teszt bebizonyította már, hogy némely, a középkategóriában szereplő cég is tud meglepetéseket okozni és maguk mögé utasítani a prémium minőséget gyártó márkákat.

A téli gumiabroncs hatékonyságát olyan speciális összetételű gumikeverék adja, amelyiknek a tapadása nem csökken a hidegben sem. Hogyha nyári gumit használnánk, az megkeményedne és alig nyújtana tapadást a jeges utakon. Ez borzasztóan veszélyes lehet ránk és az utasainkra nézve. A téli gumiabroncs más technológiával készül, így még a lehetetlennek tűnő szakaszokon is a helyén tartja az autót, de ehhez szükség van egy felelősségteljes vezetőre is, mert sokszor emiatt veszítjük el a jármű felett az uralmunkat.

Olyan téli gumiabroncsot válasszunk, amelyik közismert gyártótól származik és megtalálható rajta minden jelzés, ami bizonyítja, hogy valóban téli körülményekre lett tervezve az adott modell. Ezekkel a jelzéseket némelyik hiteltelen gyártó automatikusan rányomja a téli gumiabroncsaira, amelyek ezután rendkívül olcsón kerülnek forgalomba azért, hogy minél több darabot adhasson el belőlük.

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?