Szolgáltatások

Hatékony szerkezet a kapunyitó távirányító

Kapunyitó távirányító
Kapunyitó távirányító

A modern ember élete sem olyan egyszerű, mint azt gondolnánk. Annak ellenére, hogy számos feladatot elvégezhetünk gépek segítségével, még nem könnyítettük meg a dolgunkat, ugyanis az elvárások is feljebb emelkedtek. A nagyfokú automatizálás azonban mégis hatékony megoldás, több esetben is. Itt van például a kapunyitó távirányító, amin elég egyetlen gombnyomás és máris biztosított a kényelmes behajtás. Képzeljünk el egy több 100 vagy adott esetben 1000 kilogrammos fémszerkezetet, ami kerekeken mozog.

Igaz, hogy megvan a pályája és némi erőkifejtéssel akár egy személy is kinyithatja, de mégsem mindegy, hogy azt elektromos rendszer vezérli kapunyitó távirányító segítségével vagy mindig várni kell valakire, aki majd személyesen húzza el és csukja vissza az akadályt. Az erőlködést érdemes mellőzni, mert végső soron ez nem is elég hatékony módszer a feladat elvégzésére, szemben a kapunyitó távirányító alkalmazásával. Az összetett rendszerek egymás munkáját erősítve végzik a dolgukat.

Adott a motor, ami az erőkifejtést végzi, a kábelek, amin keresztül húzza-tolja a szerkezetet, a vevőegység, a parancsok fogadására, majd a Nice kapunyitó, aminek a feladata a parancs kiadása. Ezt már több 10 méterről érzékeli a berendezés és kezdetét is veszi a mozgatás. Természetesen több olyan apró részlet van, amire érdemes nagyobb figyelmet fordítani. Nem mindegy ugyanis, hogy a motor kapacitása mekkora, hiszen ennek függvényében történhet gyorsabban-lassabban az elhúzás. A Nice kapunyitó kialakításának is kiemelt szerep jut.

Csakis azon esetekben működik a vezérlőegység, ha az kompatibilis a rendszerrel. Ennek fontossága akkor mutatkozik meg, ha valamiért megsérül vagy eltűnik a készülék. Ha ez bekövetkezik, akkor sem kell megijedni, mert online, a door-system.hu oldalon rendelhető másik Nice kapunyitó. Ezt egy gyors beállítást követően teljesen ugyanúgy használhatjuk, mint az eredetit. Magán, de ipari célokra is egyaránt alkalmazhatók ezek a termékek. Nincs is annál jobb, amikor egy hosszú út után csupán egyetlen gombnyomás és a kapu máris kitárul előttünk.

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?