Szolgáltatások

Benzin-gáz üzemű szennyvízszivattyú

Szennyvízszivattyú
Szennyvízszivattyú

Az őszi és tavaszi időszakokban kifejezetten nagy esély van arra, hogy valamit elönt a víz. A nagyobb esőzések során a pincéket, árkokat, tehát minden alacsony fekvő részt veszélyeztetett állapotban van, különösen az ártereken. Éppen ezért hasznos a szennyvízszivattyú jelenléte. Sohasem tudhatjuk, hogy éppen mikor kell nagyobb mennyiségű, olykor még szilárd anyagokat is tartalmazó folyadékot pumpálni egyik helyről a másikra.

Az elektromos rendszerekkel ellentétben, van rá mód, hogy benzin-gáz üzemű termékekbe fektessünk, amelyek nagyobb kapacitásra képesek, alacsonyabb üzemeltetési költségek mellett. Az erősen igénybevett részeket kopásálló bevonattal látták el. A szennyvízszivattyú így nagyobb kihasználás mellett és homok tartalmú folyadék rendszeres kitermelés során sem megy tönkre egyhamar. Ezt az előnyös tulajdonságot már több tulajdonos is pozitív visszajelzéssel illette.

A szennyvízszivattyú megerősített csővázzal lehet körülvéve, típustól függően, ami óvja a mechanikai sérülésektől. Felfújható kerékkel és vonórúddal ellátva, még az egyenetlen aljzaton is könnyen szállítható. Minden tekintetben megéri az ilyen szennyvízszivattyú a befektetést, hiszen egyszerűen kezelhető és hosszú időn át üzembiztos.

A gázüzemű változat egy 11,5 kg palackkal felszerelve, akár 10 órán át folyamatosan végzi a feladatát, minden utántöltés és állítás nélkül. Természetesen a szennyvízszivattyú nemcsak a folyadékok eltávolítására alkalmasak, hanem azoknak a kinyerésére is különféle forrásokból. Fúrt, ásott kutakból, felszíni vízforrásokból egyaránt szivattyúzható nagyobb mennyiség, amit aztán öntözésre, árasztásra lehet felhasználni a mezőgazdasági területeken.

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?